Programm

The time and place of the following talks haven't been decided yet.

Vortragende/r Titel Language Dauer
Lars Dɪᴇᴄᴋᴏᴡ 迪拉斯 (‎daxim‎) ‎REST: you're doing it right‎ 60 Minuten
Lars Dɪᴇᴄᴋᴏᴡ 迪拉斯 (‎daxim‎) ‎Our::Boilerplate - how to make your own modern Perl dialect‎ English 40 Minuten
Lars Dɪᴇᴄᴋᴏᴡ 迪拉斯 (‎daxim‎) ‎secure sockets potpourri‎ English 20 Minuten
Jonathan Worthington (‎jnthn‎) ‎An Introduction to Perl 6 Grammars‎ English 40 Minuten
Michael Kröll (‎pepl‎) ‎Why you should not plan your business implementation playing benchmark games‎ 20 Minuten

Vorträge in fett wurden von den Vortragenden bestätigt.

Samstag | Sonntag

Samstag November 2, 2013

Zeit Hauptraum
10:05 ‎Opening‎ (10 min)
10:15 Thomas Klausner (‎domm‎) - ‎Klassen, Klassen, und noch mehr Klassen‎ (20 min, Deutsch)
10:35
10:40 Gerhard Jungwirth - ‎Ajax communication using Catalyst and jQuery (Datatables)‎ (20 min, Deutsch) 2
11:00
11:05 Jonathan Worthington (‎jnthn‎) - ‎Everyday Lessons from Rakudo Architecture‎ (20 min, English)
11:25 ‎Pause‎ (15 min)
11:40 Lars Dɪᴇᴄᴋᴏᴡ 迪拉斯 (‎daxim‎) - ‎porting a Moose app to Moo‎ (20 min, English)
12:00
12:05 Michael Kröll (‎pepl‎) - ‎XIMS - Aktueller Stand des Perl CMS mit den wahrscheinlichst meisten redaktionellen Benutzern in Ö‎ (20 min, Deutsch)
12:25
12:30 ‎Lightning Talks‎ (40 min)
13:10 ‎Mittagspause‎ (80 min)
14:30 Markus Winand - ‎Volkskrankheit „Stiefmütterliche Indizierung“‎ (40 min, Deutsch)
14:40
15:10 Jonathan Worthington (‎jnthn‎) - ‎Composable Concurrency in Perl 6‎ (60 min, English)
16:10 ‎Pause‎ (15 min)
16:25 Denis Banovic (‎@bano99‎) - ‎Debugging with Devel::hdb‎ (15 min, English)
16:40
16:45 Lars Dɪᴇᴄᴋᴏᴡ 迪拉斯 (‎daxim‎) - ‎removing the uppercase(ß) == SS hack in Unicode‎ (20 min, English)
17:05
17:10 Thomas Klausner (‎domm‎) - ‎perlbrew, carton und wie man nicht verrückt wird‎ (20 min, Deutsch)
17:30 ‎Lightning Talks‎ (30 min)
18:00